LAYANAN GYN

FCHC nawiskeun pasién kalayan layanan gyn anu welas, welas asih.

Ujian Wanita Tahunan Tahunan sareng parobihan Pitunjuk Pap Smear

Ti The American College of Obstetricians and Gynecologists ("ACOG")
Penilaian kaséhatan taunan (“pamariksaan taunan") Mangrupikeun bagian anu mendasar tina perawatan médis sareng berharga dina ngamajukeun prakték pencegahan, mikawanoh faktor résiko panyakit, ngaidentipikasi masalah médis, sareng ngawangun hubungan dokter-pasien.

Inpormasi lengkep? Pitunjuk Klinis sareng Publikasi / Pendapat Panitia / Panitia ngeunaan Praktek Gynecologic / Well-Woman Visit

Pap Smear (cerear smear, atanapi smear test) mangrupikeun metode panyaringan serviks anu digunakeun pikeun ngadeteksi prosés anu berpotensi kanker sareng kanker dina serviks. Tésna tiasa ditingalikeun teu biasa hasilna nalika awéwé séhat atanapi biasa nyababkeun awéwé anu teu normal serviks - sakitar 25% waktos. Bahkan tiasa sono dugi ka 5% kanker serviks.

Pitunjuk AGOG: Sakumaha sering kuring kedah nyaring kanker serviks sareng tés mana anu kuring kedah gaduh?

Sakumaha sering sareng mana tés gumantung kana umur sareng riwayat kaséhatan anjeun
  • Awéwé yuswa 21-29 taun kedah gaduh tés Pap Smear nyalira unggal 3 taun. Nguji HPV henteu disarankeun.
  • Awéwé yuswa 30-65 taun kedah gaduh tés Pap Smear sareng tés HPV (ko-tés) unggal 5 taun (pikaresep). Éta ogé tiasa nampi tés Pap Smear nyalira unggal 3 taun.

Inpormasi lengkep? Saringan Kanker cervix

Sateuacan ujian taunan anjeun pikeun ngabantosan mastikeun hasil anu dipercaya

  • Cegah hubungan séks sadinten sateuacan tés
  • Cegah Douches 48 jam sateuacan tés
  • Terang ieu: (jejer ieu aya hubunganana sareng interpretasi tina tés Pap, utamina upami aya abnormalitas anu dideteksi)
    • tanggal sareng hasil tés Pap Smear terakhir anjeun
    • riwayat tés Pap Smear abnormal
    • tanggal haid pamungkas sareng henteu teratur
    • panggunaan hormon sareng kontrol lahir
    • sajarah kulawarga tina gangguan gynecologic
    • sagala gejala heunceut
  • BLADDER KOSONG pas sateuacan tes Pap Smear pikeun nyingkahan rasa teu nyaman nalika prosedur.

SELEPAS ujian taunan anjeun

  • perdarahan serviks henteu ngabahayakeun mungkin langsung saatos tés
  • sababaraha awéwé panginten kedah nganggo serbet kabersihan
  • matuh ka Parentah klinis pikeun kunjungan susulan sareng uji coba anu diperyogikeun

Hoyong diajar? Pariksa kami Sumber Kaséhatan Awéwé kaca


Perawatan Hasil Pap Smear Abnormal

perlakuan Options
  • Colposcopy
  • Cryosurgery
  • laser
  • LEEP

Persiapan pikeun sisipan IUD

  • Janjian pikeun IUD paling dijadwalkeun antara dinten 5 sareng 9 siklus anjeun. (cacah mimiti siklus anjeun ti dinten mimiti perdarahan haid anjeun).
  • Rencanana janten di pusat salami 1 dugi ka 1 1/2 jam
Sateuacan janjian sisipan IUD anjeun
  • Cegah hubungan seksual sadinten sateuacan dilebetkeun
  • Cegah douches 48 jam sateuacan sisipan
  • Hindarkeun krim heunceut atanapi pangobatan saminggu sateuacan dilebetkeun
  • Dahar enteng sateuacan janji anjeun
  • Candak Tylenol atanapi Motrin 30 menit sateuacan waktos pasini
Saatos janjian sisipan IUD anjeun
  • Spotting henteu ngabahayakeun atanapi perdarahan sareng sedeng dugi ka cramping tiasa gancang saatos; sababaraha awéwé panginten kedah nganggo serbet kabersihan.
  • Anjeun ogé kedah pastikeun sasuai sareng instruksi anu Dokter pikeun kunjungan susulan.
  • Padahal anjeun bakal langsung dijaga disarankeun pikeun nyegah tina Kagiyatan Sanggama salami 3 dinten.